miercuri, 19 februarie 2020

Carbonara cu carnati

Ingrediente

  • 4 carnati italienesti de buna calitate
  • ulei de masline
  • 4 felii groase de pancetta
  • tocate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 450 g linguine uscate
  • 100 ml smantana groasa
  • 4 galbenusuri de oua mari
  • preferabil ecologice
  • 100 g parmezan ras
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • tocat
  • ulei de masline extravirgin

Cu un cutit ascutit, despicati pielita carnatilor în lungime si scoateti carnea. Cu mainile umede, modelati din ea mici chiftelute si puneti-le deoparte.
Încingeti o tigaie mare si adaugati ulei de masline. Prajiti chiftelutele la foc mic, pana când se rumenesc pe toate partile, apoi adaugati pancetta si prajiti-o circa doua minute, pana cand devine aurie. În acest timp, aduceti la fierbere o oala cu apa sarata, adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet. Într-un castron mare, bateti galbenusurile, smantana, jumatate din parmezan, coaja de lamaie si patrunjelul. Cand pastele sunt gata, scurgeti-le într-o strecuratoare, pastrând putin din apa in care au fiert, si amestecati-le imediat cu compozitia de oua, în oala cu paste. Adaugati chiftelutele fierbinti si amestecati totul. De la caldura pastelor, oul se va coace cu delicatete, fara sa devina jumari. Sosul trebuie sa fie cremos.
Daca pastele devin cleioase, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, ca sa subtiati. Presarati deasupra restul ele parmezan, condimentati daca este nevoie, stropiti cu ulei de masline extravirgin si mancati imediat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Paste Carbonara cu sunca

Ingrediente 1 punga paste 1 lingura ulei 1 lingura  unt 200 g bacon 100 g sunca presata 6  ciuperci  la borcan 50 g branza topita ...